KTO Z NAMI GOTUJE I NIE MARNUJE?
Poznajcie markę STALGAST.
W jedności siła! I większa sprawczość. Dlatego w misji niemarnowania żywności łączymy siły z markami, które – podobnie jak my – chcą robić coś dobrego i działają w duchu zero waste.
Marka Stalgast to rodzinna firma z niemal 35-letnim doświadczeniem w dziedzinie wspierania biznesów gastronomicznych. Od lat jest liderem na polskim rynku oraz należy do czołówki europejskich przedsiębiorstw produkujących profesjonalny sprzęt dla tego sektora. Fundamentalna dla wszelkich działań Stalgastu idea koncentruje się na jak najlepszym wykorzystaniu zasobów podczas gotowania i przechowywania żywności. Tak, by ograniczać marnowanie, pozwalać klientom generować oszczędności i dbać o naszą planetę.
Trzon przedsiębiorstwa stanowi interdyscyplinarny zespół specjalistów, składający się z: projektantów technologii gastronomicznych, ekspertów kulinarnych, monterów i serwisantów oraz profesjonalnych sprzedawców, którzy są także doradcami produktowymi. Dzięki tak szerokim i specjalistycznym kompetencjom, Stalgast oferuje najlepsze rozwiązania w sektorze i proponuje najbardziej niezawodny sprzęt, który pozwala efektywnie gotować, przechowywać i zarządzać zasobami spożywczymi.
W 2008 roku marka uruchomiła w Radomiu własną fabrykę i centrum badawczo-rozwojowe i zaczęła działać na naprawdę dużą skalę. W nadzór nad jakością oferty w pełni zaangażował się wewnętrzny zespół konstruktorów i najlepszych specjalistów. Rozwinięto produkcję różnego rodzaju urządzeń, takich jak zmywarki, ciągi grzewcze, ciągi wydawcze, sprzęt nastawny oraz meble ze stali nierdzewnej, również na indywidualne zamówienia.
Zaufaliśmy tak wielkiemu doświadczeniu i zaprosiliśmy Stalgast do udziału w naszej akcji. Marka została dostawcą części nagrody – zwycięskie szkoły otrzymają wyposażenie do stołówek i kuchni właśnie tej firmy. Wybór był oczywisty, bo obok ogromnego profesjonalizmu, przekonały nas wspólne wartości. W rozmowach odkryliśmy, że kluczowa dla nas kwestia niemarnowania żywności jest również istotna z punktu widzenia przedstawicieli firmy. Zarówno WINIARY, jak i Stalgast nieustannie budują świadomość dotyczącą zrównoważonego podejścia do gotowania. W obecnych czasach, jest to dla nas najważniejsze wyzwanie. Razem chcemy promować wśród naszych klientów gotowanie w duchu zero waste, z zachowaniem najwyższej jakości przygotowywanych posiłków.
Jako WINIARY pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu w Waszych domach. Edukujemy, dostarczamy wskazówek związanych z przemyślanym robieniem zakupów, radzimy, jak przechowywać żywność, żeby dłużej zachowywała świeżość i inspirujemy kulinarnie tworząc przepisy, które pozwolą wykorzystać to, co akurat jest pod ręką i w lodówce. Stalgast patrzy na problem marnowania żywności od kuchni – profesjonalnych kuchni. W ich działalności liczy się nie tylko produkcja profesjonalnego sprzętu, ale też zastosowanie strategii maksymalizujących zużycie posiadanych produktów, m.in. poprzez wykorzystanie efektywnej termoizolacji w piecach, dla utrzymania stałej temperatury bez dodatkowych nakładów energii. W ofercie marki są też produkty Robot Coupe, które pozwalają na całościowe wykorzystanie owoców czy warzyw i przygotowanie pysznych soków, przecierów oraz innych potraw bez generowania nadmiaru odpadów. Na uwagę zasługuje także rozbudowana linia produktów chłodniczych oraz pakowarek, które umożliwiają dłuższe przechowywanie żywności.
Podsumowując, marka ma szeroką ofertę sprzętu, które może odpowiadać na rozległe potrzeby gastronomii. Mamy nadzieję, że już wkrótce o efektywności i jakości produktów marki Stalgast przekonają się stołówki w Waszych szkołach.